Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@23:48:20 GMT

باز هم قصه‌ دنباله‌دار آلودگی هوا تبریز

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۰۴۶۲۳

باز هم قصه‌ دنباله‌دار آلودگی هوا تبریز

ایسنا/آذربایجان شرقی تشکیل توده گرد و غبار در خارج از کشور و ورود آن به ایران، هوای برخی شهرها به‌ویژه تبریز را مجدداً در شرایط ناسالم قرار داده است و تبریز دیگر هوای نفس کشیدن ندارند.

ریزگرد پدیده‌ای است که از ترکیب ذرات غبار با آلاینده‌های شهری به‌وجود می‌آید و آسمان را کدر می‌کند. این پدیده در هوای خشک رخ می‌دهد؛ زمانی که شرایط آب و هوایی مانع از حرکت غبار و دود می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ریزگردها برای سلامت افراد بسیار مضر هستند.

از ابتدای سالجاری گرد و غبار مهمان اکثر شهرهای ایران شده است و مردم ایران دیگر نای نفس کشیدن ندارند، از جمله شهرهایی که امسال روزهای آلوده‌ی خود را سپری می‌کند، تبریز است؛ چراکه رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا چند روز گذشته از ورود گرد و غبار به غرب کشور و کاهش کیفیت هوا و دید افقی خبر داده بود.

بنابه اعلام کارشناسان اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان، وضعیت هوای تبریز در شرایط ناسالم قرار دارد به‌گونه‌ای که به منظور حفظ سلامت مردم توصیه شده است، شهروندان بجز موارد ضروری از خانه خارج نشوند.

آلودگی هوای تبریز ناشی از گرد و غبار تشکیل یافته در شرق کشور است

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز در این خصوص می‌گوید: منشأ آلودگی‌ هوای استان ناشی از کانون‌های گرد و غبار تشکیل یافته در شرق کشور است که از کشور عراق به قسمت‌های مرزی کشور از جمله آذربایجان شرقی منتقل شده است.

بهنام اشتری ادامه می‌دهد: شاخص آلودگی هوا برای تمامی گروه‌های سنی ناسالم است که ما امیدواریم که این پدیده تا ظهر فردا ادامه پیدا کند و سپس اصلاح شود.

وی اضافه می‌کند: پرهیز از ترددهای غیر ضروری درون شهری، مدیریت زمانی و مکانی سفرهای درون شهری و استفاده از حمل و نقل عمومی و عمل به توصیه‌های زیست محیطی را از راه‌های موثر در کاهش آلودگی هوا دانست.

 اشتری خاطرنشان می‌کند: شاخص آلودگی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم، ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان‌شرقی نیز با اشاره به اینکه هوای تبریز در وضعیت خطرناک قرار گرفته است، می‌گوید: طبق گزارش هواشناسی استان، آلودگی هوای تبریز از روز چهارشنبه، اول تیر ماه، کاهش خواهد یافت و تصمیم‌گیری در خصوص محدودیت احتمالی فعالیت ادارات و بخش‌های عمومی، بعد از بررسی‌های دقیق‌تر اعلام می‌شود.

محمدباقر هنربر اضافه می‌کند: هوای تبریز به دلیل انتشار پدیده گرد و غبار در وضعیت ناسالم و خطرناک برای تمام گروه‌های سنی قرار گرفته است.

او ادامه می‌دهد: در صورت تداوم آلودگی، تعطیلی ادارات امکان تعطیلی ادارت استان هم وجود دارد که در این صورت اطلاع‌رسانی خواهد شد.

هنربر یادآور می‌شود: براساس مصوبه این کارگروه با توجه به وضعیت آلودگی هوا، فعالیت همه‌ی کارگاه‌های ساختمانی و تولید شن و ماسه تا روز جمعه ممنوع بوده و تاکید این ستاد توقف فعالیت‌های ورزشی در فضای باز است.

مراقب وزش‌های شدید باد باشید

رئیس گروه پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی نیز اضافه می‌کند: وضعیت پایدار از روز چهارشنبه تا بعدازظهر جمعه در استان حاکم می‌شود که نقشه‌های هواشناسی نشان می‌دهند در این مدت وزش باد تا گاهی شدید در استان روی خواهد داد.

محمد امیدفر ادامه می‌دهد: در نیمه‌ی جنوبی استان خیزش و یا نفوذ گرد و خاک پیش‌بینی می‌شود و احتمال سقوط و یا پرتاب اجسام سبک، سقوط تابلوهای تبلیغاتی و خسارت به سازه‌های سبک و احتمال آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع وجود دارد.

او می‌گوید: این وضعیت در نیمه جنوبی استان موجب کاهش دید و کیفیت هوا، احتمال خسارت به تاسیسات حساس به گرد و خاک و در نیمه شمالی استان موجب آبگرفتگی معابر عمومی و سیلابی شدن رودخانه‌ها و مسیل‌ها و اصابت صاعقه می‌شود.

توصیه‌های بهداشتی برای روزهایی با هوای آلوده

کارشناسان اورژانس نیز توصیه می‌کنند در زمان آلودگی هوا به خصوص امروز که شاخص آلودگی به وضعیت خطرناکی رسیده است، تمامی اقشار به ویژه بیماران قلبی و عروقی، مادران باردار و شیرده، سالمندان و کودکان به هیچ وجه از خانه خارج نشوند.

آنها سفارش می‌کنند که اگر ضرورتی برای خارج از خانه وجود دارد، باید در حداقل زمان ممکن و از کوتاه ترین مسیر به منزل بازگشت و در زمان تردد در فضای بیرون خانه نیز حتما از ماسک‌های فیلتردار استفاده کرد.

طبق توصیه‌ی آنها، استفاده از ماسک‌های معمولی تاثیر مطلوبی در پیشگیری از مشکلات آلودگی هوا ندارند و در روزهایی که هوا آلوده است، مصرف مایعات، لبنیات و سبزیجات حتما توصیه می‌شود تا از این طریق بتوان از اثرات مضر آلودگی هوا و بیماری‌های ناشی از آن پیشگیری کرد.

همچنین تاکید می‌کنند چنانچه در این روزها علائم مشکلات قلبی و عروقی و یا شرایط حاد دیگر در افراد مشاهده شود باید در اسرع وقت با عوامل اورژانس تماس بگیرند.

طبق گفته‌ی آنها، شستشوی دست و صورت افراد به‌عنوان بخشی که بیشتر در معرض آلودگی هوا قرار دارد، امری ضروری در روزهایی با هوای آلوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی آلودگی هوا آلودگی هوای تبریز آلودگی هوای کلانشهرها آذربایجان شرقی هوای تبریز آلودگی هوا گرد و غبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۴۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلان‌شهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۵۳ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه اسلام‌شهر با شاخص ۱۰۷ در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های آتی‌ساز با شاخص ۵۹، باغستان شهریار با شاخص ۸۳، پاسداران با شاخص ۸۹، پاکدشت با شاخص ۵۲، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۵۵، پیشوا با شاخص ۸۴، تهران پارک شکوفه با شاخص ۵۳، دانشگاه تهران با شاخص ۶۵، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۶۱، دماوند با شاخص ۵۱، رباط‌کریم با شاخص ۷۹، سلامت با شاخص ۷۹، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۶۷، شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۶۵، شهرداری منطقه چهار با شاخص ۶۷، در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

همچنین ایستگاه‌های شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۶۴، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۷۶، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۶۶، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۵۲، شهریار با شاخص ۷۳، فرمانداری شهرری با شاخص ۷۷، قرچک با شاخص ۸۳، گلبرگ منطقه هشت با شاخص ۵۷، ملارد با شاخص ۶۹، منطقه ۱۵ با شاخص ۵۳، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۶۵، ورامین با شاخص ۷۳ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۵۲ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

به این ترتیب ایستگاه ۳۹، اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۳۰، امام خمینی با شاخص ۴۰، پارک رازی با شاخص ۴۳، پردیس با شاخص ۴۶، پونک با شاخص ۳۹، چشمه با شاخص ۳۶، ژئوفیزیک با شاخص ۳۹، ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۳۳، شهرداری منطقه دو با شاخص ۳۵، علم و صنعت با شاخص ۲۲، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۳۴، در موقعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 749956

دیگر خبرها

  • هوای تهران در شرایط قابل قبول
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • اصفهان رکورددار آلودگی هوا/ هوای ۲۰ کلان‌شهر سالم و پاک ثبت شد
  • آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزئیات آلودگی‌ هوا در شهرهای خوزستان